onsdag 29 maj 2019

Blågul dag

Onsdag den 5 juni uppmärksammar vi Sveriges nationaldag lite i förväg. Den här dagen får barnen gärna komma klädda i något gult och blått.
Bildresultat för sveriges flagga


























































































































































































































































































































































Påminnelse om biblioteksbok!

Vi vill påminna alla som fortfarande har en biblioteksbok hemma att ta med boken till skolan snarast!


Bildresultat för bok tecknad

Veckoplanering vecka 23

FÖRSKOLEKLASS RÖD
Måndag: Idrott för måndagsgruppen och eget arbete för övriga, Året runt boken -djur, Lekstund
Tisdag:   Idrott för tisdagsgruppen och eget arbete för övriga, Mattelek, Göra klart stund
Onsdag:   Skapande, Vi går till skogen och tittar på juni månad, Året runt boken -vi ritar juni månad
Torsdag:   LOV
Fredag:     LOV

FÖRSKOLEKLASS BLÅ
Måndag: Idrott för måndagsgruppen och eget arbete för övriga, Året runt boken -djur, Lekstund
Tisdag:   Idrott för tisdagsgruppen och eget arbete för övriga, Mattelek, Göra klart stund
Onsdag:   Skapande, Vi går till skogen och tittar på juni månad, Året runt boken -vi ritar juni månad
Torsdag:   LOV
Fredag:     LOV

FÖRSKOLEKLASS GRÖN

Måndag: Idrott för måndagsgruppen och eget arbete för övriga, Året runt boken -djur, Lekstund
Tisdag:   Idrott för tisdagsgruppen och eget arbete för övriga, Mattelek, Göra klart stund
Onsdag:  Skapande, Vi går till skogen och tittar på juni månad, Året runt boken -vi ritar juni månad
Torsdag:  LOV
Fredag:    LOV
Visa källbilden

Månadsbrev maj/juni

Sista månadsbrevet!

Ja då är vi så gott som framme vid slutet av terminen. Året har rusat iväg och det är snart dags för era barn att få ett välförtjänt sommarlov! Barnen kommer sista veckan få hem allt som vi jobbat med under året. Sätt er gärna tillsammans med era barn och låt dem visa och berätta.

Matematiska resonemang och uttrycksformer

Sifferlek
Vi har nu jobbat färdigt med alla våra siffror 0-9.

Mattelek
Vi har arbetat med dubbelt/hälften, hel och halv, symmetriska former, mönster, talmönster och tiohopp. Vi har även arbetat med analog programmering och tolkat enklare koder. 


Lekar, fysiska aktiviteter och utevistelse och Natur, teknik och samhälle           
                                                                                                     
Skogen och Året runt boken
Maj månad tittade vi på när vi var i skogen på vår temadag och juni tittar vi på nästa vecka.
Innan ett besök i skogen, pratade vi om allemansrätten. Barnen var jätteduktiga på att veta vad som är rätt och fel i naturen. Vi kommer också att prata om olika djur i vår närmiljö och var de bor. Bildresultat för svan tecknade bilder Bildresultat för gräsand tecknade bilder
                                                                                  
Eget arbete
Vi har fortsatt med Eget arbete. Här får barnen välja aktivitet från en aktivitetstavla där vi har siffror som symboliserar lyckospel, arbetsblad, pärla efter mönster, rita efter beskrivning, bygglek, göra egen bok. Den aktivitet de väljer, jobbar de med hela passet. Detta för att vänja barnen vid att arbeta med en given uppgift en längre tid. Barnen tycker att det är jätte roligt!


Boken om mig
Vi har pratat mycket om olika känslor som barnen sedan har fått ritat bilder till i sin egna bok. Vi har också pratat om vad som är roligt att göra i förskoleklass samt på rasterna. Vid ett annat tillfälle fick barnen fundera på vad de kanske vill arbeta med när de blir vuxna. Det var mycket spännande att få ta del av deras tankar.


Nationaldagen
Den 5/6 uppmärksammar vi Sveriges nationaldag genom att klä oss i blått och gult (den som vill).  Vi kommer också att göra fina girlanger att pynta med inför skolavslutningen.
         Bildresultat för svenskaflaggan tecknade bilder                                            

Under sista veckan kommer vi att fira de barn som fyller år på sommarlovet.

Skapande och estetiska uttrycksformer 

Skapande
Barnen har nu fått prova på att måla med akvarell pennor. En ny teknik för många som resulterade i mycket fina tulpan teckningar.

Vi har klippt och vikt fina fjärilar som vi hängt upp på avdelningarna. Barnen har också fått måla Trulles kompis. Nu sitter han och kikar in på oss genom fönstren. 

Igår promenerade förskoleklasserna ihop med årskurs 1-3 till Folkets hus och tittade på Gryningens Majpjäs "Guldklimpens förbannelse". 


I dag var vi på vår förskoleklassresa till G:a Linköping. I fint väder men med ganska kalla vindar njöt vi av föreställningen "Sune, kaos i fredagsmyset" och det blev en mycket lyckad dag! Ni ska vara stolta över era barn! De skötte sig exemplariskt!


 











                
Tema
Temat har handlat om former. Barnen fick gå på formjakt och fota de former de hittade med sina lärplattor. Vi har också spelat formbingo och  haft formmassage. 

Hela vårt tema avslutade vi med en gemensam dag i Fålehagen. Barnen blev indelade i slumpvisa grupper. Tillsammans fick de fika och sedan lösa olika matteuppgifter. Därefter blev det lek i skogen. Vi avslutade dagen med lek och rörelse.

Maj månad har också innehållit andra roliga saker. Barnen har blivit faddrar till de nya sexåringarna och det var med största engagemang och ansvar de visade sina nya kompisar runt på skolgården!
        

SKOLAVSLUTNINGEN
Barnen börjar i skolan kl. 8.30. (Den här dagen stannar lärplattan hemma)
Klockan 9.00 samlar vi ihop oss på gården och tågar därefter gemensamt till Motala kyrka. Ni föräldrar är välkomna att vara med i kyrkan i mån av plats.
Vi räknar med att samlingen i kyrkan börjar kl. 9.30 och är slut ca 10.15.  Då samlas vi utanför för att önska varandra en trevlig sommar. 
Därmed är förskoleklassåret slut och de barn som inte behöver fritids den här dagen följer med sina anhöriga från kyrkbacken. De som ska vara på fritids följer med fritidspersonalen tillbaka till skolan.

Kom ihåg att tömma barnens hyllor på ALLA kläder och skor till skolavslutningen! Det måste vara tomt på hyllorna så att städ kan komma intill ordentligt.
De barn som ska vara på fritids på lovet får ha sina saker i en väska som de tar med sig varje dag.

Relaterad bild


tisdag 28 maj 2019

Skolavslutning 13/6

Tiden flyger fram och vi närmar oss skolavslutningen den 13/6.  Några av er har säkert redan börjat  fundera över den, så här kommer lite info.   
Barnen börjar i skolan kl. 8.30 denna dag. 
Klockan 9.00 samlar vi i F-3 ihop oss på gården och tågar därefter gemensamt till Motala kyrka. Ni föräldrar är välkomna  att vara med i kyrkan i mån av plats.  Vi räknar med att samlingen i kyrkan börjar kl. 9.30 och är slut ca 10.15. Då samlas vi utanför för att önska varandra en trevlig sommar.   
Därmed är förskoleklassåret slut och de barn som inte behöver fritids den här dagen följer med sina anhöriga från kyrkbacken. De som ska vara på fritids följer med fritidspersonalen tillbaka till skolan.

                                 Relaterad bild